Železné palety pro sadbovače Tubus 300

Železné palety pod sadbovače pro pěstování lesních sazenic slouží pro uložení sadbovačů v době vegetace kdy v nich pěstujeme sazenice od výsevu do expedice. Hromadné uložení sadbovačů na jednu paletu je výhodné zejména z ekonomického hlediska, neboť veškerá manipulace se sadbovači po výsevu je konána pomocí vysokozdvižného vozíku tedy mechanizovaně. V případě železných palet menšího rozměru je potom možná manipulace i ruční. Rozložením sadbovačů na paletě je docílena rovnoměrná výška pěstovaných sazenic nad zemí (vzduchového polštáře), která je 12 cm ale může být různá (dle přání zákazníka), nejlépe 10 – 20 cm. Tato vzduchová vrstva zabraňuje prorůstání kořenů vně sadbovače.

Železné palety jsou stohovatelné, takže v mimovegetační době, kdy nejsou palety používány zabírají málo prostoru. Celá paleta je povrchově ošetřena žárovým zinkováním. Její životnost je cca 25 – 30 let.

Na železnou paletu je možno umístit 24 sadbovačů a v každém v nich je 28 buněk. Celkem tedy můžeme pěstovat na jedné paletě 672 sazenic při plném obsazení všech buněk a to na ploše 1,87 m2.

Podle požadavku zákazníka vyrábíme také palety různých rozměrů pro uložení jakéhokoliv rozměru sadbovačů a s ohledem na využití plochy v příslušném pěstebním krytu (fóliovníku atd). Případně vyrábíme palety universální se zpevněným dnem s možností uložení jakéhokoliv pěstebního obalu.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/